Taekwondo på Tyresö Taekwondo Academy

Hos oss på Tyresö Taekwondo Academy får du lära dig Taekwondo från tränare som själva har tävlat på elitnivå. Men det spelar ingen roll om du är proffs eller nybörjare, barn, ungdom eller vuxen, alla kan börja träna Taekwondo och är välkomna.

Att röra på kroppen mår alla bra av och med denna kampsport kan man effektivt anpassa träningsnivån efter sina egna mål. De viktigaste punkterna från denna asiatiska kampkonst är disciplin, hövlighet och perfektion. Något som alltid avspeglas i våra träningspass.

 

Taekwondo vad är det

Här tränar vi med träningsglädjen som största motivationen.

Vi har både barn och ungdoms/vuxengrupp och vi tränar i blandade åldrar och erfarenheter. Taekwondo är både fysisk & psykisk träning. Det är en kampsport där du övar upp både konditionen och styrkan. Att träna taekwondo ger dig också en bättre kroppskontroll. Du lär dig även självförsvar, en otroligt lärorik och rolig del i träningen.

Vi värdesätter glädje, gemenskap och trygghet

Hur kom träningsformen Taekwondo till?

Taekwondos ursprungliga grundare i Korea heter General Choi Hong Hi (1918-2002) som 1955 beslöt sig för att ta namnet Taekwondo efter att varit den drivande i Korea. Man samlade då ihop skolorna i Korea och enades om namnet Taekwondo. Taekwondo är en kampkonst som man tränar som självförsvar, motion & sport.

Tre viktiga punkter från asiatiska kampkonster är disciplin, hövlighet och perfektion. Taekwondo består av glädje, gemenskap och trygghet. Taekwondo kan du träna ung som gammal motionär som elit det finns något för alla.

Taekwon-Do betyder foten och handens väg

Tae – Fot/spark eller teknik som utförs med fötterna/benen.

Kwon – Hand/slag eller teknik som utförs med handen/näven.

Do – Betyder den väg man vandrar som utövare, sättet man lever.

Välkommen att Träna taekwondo hos oss i Tyresö

Taekwondo är en väldigt rolig och nyttig träningsform, så ta steget redan idag och bestämd dig för att träna med oss och hela vår taekwondo familj! Vill du har fler träningstillfällen i veckan och kombinera Taekwondo med Boxning så läs även om våran ”Box n Burn”. Schema med träningstider hittar du under menyn Schema

Träna taekwondo med oss? Priser Taekwondo och boxning finns under ”Bli medlem” där du också kan ansöka om plats.